Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Diákmédianap - NOL módra

2010.01.02

Diákmédianap

Csordás Lajos| Népszabadság| 2001. szeptember 29. |nincs komment

nyomtat email plusz mínusz kedvencek / megosztás
 

A cikk:

http://209.85.129.132/search?q=cache:DKeAYV8AHrgJ:nol.hu/archivum/archiv-31292+csom%C3%B3s+%C3%A9va&cd=78&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

 
 

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) először rendezi meg a diákmédianapot ma délután egy órától a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban (XIII., Kárpát utca 49-53.).

A DUE 2001-ben ez évi közgyűlését egész napos rendezvénnyé bővítette, ahová a tagság mellett olyan fiatalokat is vár, akik érdeklődnek a média világa, az írott és az elektronikus sajtó múltja, jelene és jövője iránt. Jó alkalom ez minden tollforgatáshoz kedvet érző fiatal számára a kapcsolatteremtésre, tapasztalatcserére, ismeretbővítésre.

A szakmai programok mellett közönségtalálkozóra is marad idő. Neves szakértő vendégek előadásait hallgathatják meg. Dóka Péter (Observer) a sajtófigyelő-rendszerek felhasználási lehetőségeit ismerteti. Fazekas Ildikó (Önszabályozó Reklámtestület) Hol van a reklám határa? címmel tart előadást. Kurucz Péter (RTL Klub) a híradók érdekességeiről beszél, Nagyistók Tibor (TV2) előadásának témája az internetes médiumok, Szabó László (ISM) az ifjúsági törvényről, Szever Pál (Danubius Rádió) pedig a zenei szerkesztés szakmai titkairól beszél. A közönségtalálkozón Pataki Zitával, az RTL Klub és Knézy Jenővel, az M1 munkatársával beszélgethetnek. A kísérőprogramok között megszervezik a diákújságok kiállítását és a címlapok szépségversenyét, megtekinthetik Csomós Éva Az erdőn kívül és belül című monodrámáját. Este a Szalonna Brothers-koncert és az Érsok-diszkó szórakoztatja a résztvevőket.